Nieuws

Wandel-fietstocht 8 juli

GroenLinks Venlo e.o. nodigt u uit voor een wandel-fietstocht "met de wind in de rug" over en rond de Greenport Bikeway op 8 juli 2018. Voor de tweede keer hebben we een fietstocht in plaats van een wandeling georganiseerd. Dit keer naar de Greenport Bikeway en omgeving. We zullen op enkele plekken ook een stukje lopen, in ieder geval bij de sinds enkele jaren fraai meanderende Everlosebeek.
Vertrek : 11.00 uur (tot ongeveer 14.00 uur)
Plaats van vertrek : Museumplein, voor het Limburgs Museum

Lees verder

GroenLinks waakzaam op sociaal domein

Gisteren was er weer gemeenteraadsvergadering. Huub van Eijck stelde vragen over het sociale domein. Hij herinnerde het college eraan dat ons al december beloofd is de geldstromen hier inzichtelijk te krijgen, met overzichten per kalendermaand. Hoe zit het hier mee? GroenLinks blijft waakzaam en zit er bovenop.

Lees verder

Marij Pollux treedt aan als wethouder

Gisteren heeft de benoeming van de wethouders plaatsgevonden. Namens GroenLinks is Marij Pollux geïnstalleerd. Omdat zij daardoor uit de raad vertrekt, schuift Huub van Eijck een plekje door. Daarmee vormen vanaf gisteren Wim Janssen, Helma van der Leeuw en Huub van Eijck de GroenLinks-fractie van de Venlose gemeenteraad.

Lees verder

Kandidaten gezocht voor Provinciale Staten 2019

Op 20 maart 2019 zijn er verkiezingen voor de Limburgse Provinciale Staten. GroenLinks Limburg zoekt talenten voor de kandidatenlijst. Ben jij dit talent? Heb jij voldoende tijd voor Statenwerk en daarmee samenhangende partijactiviteiten (ten minste 20 uur per week, overdag en 's avonds) en ben je lid van GroenLinks (minimaal een maand voor de ALV dat de kandidatenverkiezing plaatsvindt)? Kijk dan snel verder in de bijlage. Daar vind je de Profielschets voor kandidaten voor op de lijst, en voor de lijsttrekker.

Lees verder

Wethouderskandidaat GroenLinks bekend

De afgelopen weken hebben EENLokaal, PvdA, SP, GroenLinks en 50PLUS onderhandelingen gevoerd om tot een coalitie te komen in Venlo. Inmiddels zijn ze zover dat ze het eens zijn over de concept-tekst van het coalitieakkoord. De komende weken (tot 14 mei) kunnen de partijen als zij dat willen deze tekst voorleggen aan hun leden.

Vandaag zijn ook de namen van de wethouderskandidaten bekend gemaakt. Dit zijn: Frans Schatorjé (EENLokaal), Ad Roest (EENLokaal), Erwin Boom (PvdA), Alexander Vervoort (SP), Sjors Peeters (50PLUS) en Marij Pollux (GroenLinks).

Het ziet er naar uit dat deze kandidaten 16 mei in een extra vergadering door de Venlose gemeenteraad zullen worden gekozen als wethouders.

Het stokje wordt overgedragen

De verkiezingen zitten erop. Vanavond werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Bij GroenLinks Venlo wordt het stokje overgedragen van de oude fractie naar de nieuwe fractie. Op dinsdag werd op de ALV afscheid genomen van Ineke Hendrickx en Huub van Eijck. Op woensdag namen deze fractieleden afscheid van de gemeenteraad. En vandaag, donderdag, treden Wim Janssen, Marij Pollux en Helma van der Leeuw aan als gloednieuwe GroenLinks-fractie.

Lees verder

Pagina's