Nieuws

Uitnodiging voor een picknick met KuCu 9 juli

Ook dit jaar gaat GroenLinks Venlo weer gezellig picknicken. Leden worden uitgenodigd om 9 juli 2017 aan te schuiven (neem zelf een stoel mee) in het Beatrixpark in Venlo-Zuid. We beginnen om 12 uur. Een mooie gelegenheid om met elkaar bij te praten. Maar er is meer te doen. Diezelfde dag is in het Beatrixpark een cultureel evenement bezig. En we kunnen natuurlijk in gesprek gaan met andere bezoekers.

Lees verder

GroenLinks zoekt de ontmoeting

GroenLinks Venlo actief op Zomermarkt

Afgelopen weken kon je GroenLinks Venlo op verschillende plekken "in het wild" tegenkomen. Zo liepen we mee met "Wandele naor Schandele", stonden we met een kraampje op de snuffelmarkt van Emmaus Feniks en op de Zomermarkt van Zorgboerderij Wielewaal. Mooie momenten om met bezoekers in gesprek te gaan.

Lees verder

Steun voor brandweercommandant-idee van GroenLinks

Gisteravond was er een extra raadsvergadering over de crisis in het sociaal domein. Ons idee voor een "brandweercommandant" om deze crisis aan te pakken, vond brede steun. Sterker nog, het college geeft uitvoering aan dit idee,  dat wil zeggen dat iemand van buiten, die de zorgwereld door en door kent, en die ook weet hoe een ambtelijke organisatie werkt, en die beide werelden bij elkaar kan brengen, op het probleem wordt gezet.

Lees verder

Zomermarkt bij Zorgboerderij Wielewaal

Op 10 juni van 12.00-17.00 uur organiseert Zorgboerderij Wielewaal een Zomermarkt met allemaal kraampjes met o.a. eten, kunst, bloemen en planten. GroenLinks Venlo zal ook op deze Zomermarkt aanwezig zijn. We staan er om te luisteren en in gesprek te gaan over wat er leeft in de Venlose samenleving. Zien we jou ook? Kom allemaal een kijkje nemen op 10 juni op de Leutherweg 218 in Venlo, want daar is het te doen!

GroenLinks: geen tijd te verliezen in het sociale domein

Het miljoenentekort in het sociaal domein bracht GroenLinks er toe op de laatste raadsvergadering (31 mei 2017) vragen te stellen aan het college, en tegelijkertijd al suggesties voor oplossingen te doen. Volgens GroenLinks is haast geboden. Het college wilde pas verder praten op 8 juni, dan is er een extra vergadering over het sociale domein.

Lees verder

Na vertrek wethouders nog vele vragen open

Onthutst, dat was het gevoel waarmee GroenLinks bleef zitten, na de dramatische raadsvergadering van 24 mei 2017. Twee wethouders die zijn afgetreden, en vele vragen zijn nog niet beantwoord. In dit artikel een recapitulatie. Ineke Hendrickx laat al weten: volgende raadsvergadering zal ik er weer staan en het college bevragen over het sociaal domein en de gemeentelijke organisatie, de twee onderwerpen waarin het beide zo mis is.

 

Lees verder

Pagina's