Nieuws

Blij met Duurzaamheidsprogramma met stevig GroenLinks-stempel

Al jarenlang dringt GroenLinks Venlo in de gemeenteraad aan op een uitvoeringsprogramma duurzaamheid en C2C. Afgelopen maand heeft wethouder duurzaamheid Marij Pollux (van GroenLinks uiteraard) dit uitvoeringsdocument gepresenteerd aan de raad. En daar zijn we heel blij mee. Eindelijk concrete stappen, compleet met welke partijen precies wat gaan doen en gedeeltelijk al met financiële onderbouwing. Met het "Uitvoeringsprogramma Circulaire en duurzame hoofdstad 2019-2022" lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen! De GroenLinks fractie reageerde uiteraard positief op het programma dat ter raadsconsultatie werd voorgelegd.

Lees verder

Bedankt voor je stem

GroenLinks-stemmers: heel veel dank voor jullie vertrouwen. We trekken alles uit de kast om dat waar te maken. Voor een groen, sociaal en rechtvaardig Europa.

Ontmoeting tussen Marij Pollux en Terry Reintke

Dat er warme banden zijn tussen GroenLinks Venlo en onze geestverwante collega's in Duitsland, bleek 6 mei 2019 weer eens. Terry Reintke, de nummer 3 op de Duitse lijst voor Europa, bezocht Venlo. Onze wethouder Marij Pollux (GroenLinks, Duurzaamheid) leidde haar rond door het cradle-to-cradle gebouwde Stadskantoor.

Lees verder

Campagne in Kaldenkirchen, Lobberich en Venlo

Ga stemmen voor de EU, het Europees Parlement! Dat zeggen wij niet alleen. Ook onze Duitse collega's uit Nettetal.

Samen met Bündnis90DieGrünen voerden we gisteren campagne voor de verkiezingen van het EuropeesParlement. Eerst in Kaldenkirchen en Lobberich (Stadt Nettetal). 's Middags in Venlo.

Bijeenkomst Herijking Subsidiebeleid - De terugblik

Afgelopen donderdag 18 april 2019 was het zover: stichtingen en verenigingen waren uitgenodigd om in gesprek te gaan over de Herijking Subsidiebeleid die eraan komt. Onder het motto "De burger spreekt, de politiek luistert" vond een levendige discussie plaats. Politici die aanwezig waren, hadden alle kans om te horen wat leeft onder de betrokkenen, welke denkrichtingen populair zijn en hoe de meningen verdeeld zijn. Hier een terugblik. Duidelijk werd wel dat de reacties op de stellingen erg behoudend waren.

 

Lees verder

Pagina's