Wim Janssen is fractievoorzitter van GroenLinks Venlo. Hij was de lijsttrekker van deze partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
 
Na meer dan 20 jaar actief te zijn geweest als zelfstandig ondernemer in auto's en campers heeft hij het roer omgegooid. Een duurzamere wereld. En dat realiseren met, voor en door burgers. Daar wil hij graag zijn bijdrage aan leveren. Van 2011 tot 2017 is hij actief geweest als voorzitter van de Dorpsraad in Arcen. Sinds 2014 is Wim voor GroenLinks actief in de steunfractie en bezoekt hij regelmatig de raadsvergaderingen. Hij maakt ook deel uit van het provinciebestuur van GroenLinks Limburg en is vanuit die functie betrokken bij de GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten.
 
Wim is geboren en woonachtig in Arcen. Hij is getrouwd met Mieke en zij hebben drie dochters. In het dagelijkse leven is Wim werkzaam als adviseur/verkoper van zonnepanelen. 
 
Wim wil zich, gezien de huidige situatie in Venlo, met name inzetten voor een nieuwe (financieel) gezonde bedrijfsvoering in de gemeente, en pleit voor meer inbreng voor de burger. Zijn aandachtsgebieden zijn financiën en duurzaamheid.