Ik ben Helma van der Leeuw, 65 jaar, moeder van twee jonge mensen. Alweer 27 jaar woon ik in Blerick. Ik heb 38 jaar fulltime gewerkt als opbouwwerker, altijd bezig met samenlevingsopbouw in Venlo. Ik was gids en adviseur. Activeren en ondersteunen, met oog voor diversiteit, mantelzorgondersteuning, antidiscriminatie.

Samenwerken met zelforganisaties en vrijwilligers, bewoners en collega's is vooral samen leren. Met zorgvuldige aandacht voor het alledaagse en het informele leren. Ervaring en talenten benutten.

Ik heb behalve in Venlo ook stappen gezet in Iran, India; de wereld is groter dan Noord-Limburg en die wereld leeft met al haar prachtige verscheidenheid ook in Venlo.

Met het voorbeeld van o.a. mijn vader zie ik het belang van gastvrijheid. Een mens vlucht nooit als het niet nodig is. Doen wat je kan om daarvoor niet je ogen te sluiten dus!

Een luisterend oor in plaats van een oordeel in één tel.

Als raadslid heb ik me vooral op sociale en culturele zaken gericht. Met extra aandacht voor bewustwording en stappen die ons verder brengen naar een wereld in Venlo waar iedereen ertoe doet en mee kan doen.

Met de grote kring van GroenLinks-actievelingen voel ik een sterke band. Venlo verdient die opbouwende en positief ingestelde krachten!