Mijn naam is Huub van Eijck. Ik ben geboren in Brabant maar al meer dan 30 jaar woonachtig in Noord-Limburg en sinds drie jaar in Venlo. Ik ben sinds 2011 lid van de Venlose gemeenteraad (en daarvóór, tussen 2006 en 2010, van de raad van de gemeente Arcen en Velden).

Eerlijkheid en rechtvaardigheid staan bij mij hoog in het vaandel. Sociaal en democratie zijn voor mij begrippen die aan elkaar geklonken zijn. Als je elke stem gelijkwaardig wil laten zijn dan hebben we allemaal ook recht op eenzelfde gezonde en menswaardige basis die ons maximaal in staat stelt om te ontwikkelen en te groeien. Dit vraagt om een krachtige overheid die enerzijds zorg draagt om die kansen voor iedereen te waarborgen, maar die anderzijds ook vooral ten dienste van haar burgers moet staan. Een overheid die dienstbaar is en de veelkleurigheid van de samenleving weerspiegelt.
 
Ik ben de politiek ingegaan omdat ik zag dat die democratie in onze gemeenschappen niet altijd vanzelfsprekend is en dat vaak maar een handvol mensen bepaalt wat gebeurt voor de meerderheid. Ik vind dat elke stem gehoord moet worden en dat ook het tegengeluid waardevol is.

Ik ga voor een rechtvaardige samenleving waarin iedereen een plaats moet kunnen vinden en een stem heeft. Het is aan de politiek om voortdurend alle mensen te blijven betrekken bij die democratie omdat ze zonder hen geen bestaansrecht heeft.