Groen Licht winnaar Rood Lintje

Rood Lintje 2017 naar Stichting Groen Licht

Op 21 april j.l. was in gemeenschapshuis Zwanehaof een door GroenLinks georganiseerde bijeenkomst. Onder de titel "Vanuit het hart" vond een paneldiscussie plaats over vrijwilligerswerk. Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van een Rood Lintje, een beloning, aanmoediging en compliment voor mensen die zich bijzonder inzetten voor onze gemeenschap. Het was moeilijk een keuze te maken uit de genomineerden, maar uiteindelijk won Stichting Groen Licht deze onderscheiding.

Het was een gezellige avond, waarbij verschillende werelden samen kwamen. GroenLinks Venlo had GroenLinks-Tweede-Kamerlid Suzanne Kröger uitgenodigd om erbij te zijn en mee te doen in de paneldiscussie. Een paneldiscussie die geleid werd door Marij Pollux, en waarbij vrijwilligers en publiek een levendig gesprek hadden over wat ze drijft en waar men tegen aan loopt.
 
De middag werd verder opgeluisterd met muziek door de GroenLinksBand, en een hapje en een drankje.
 
Dan is op een gegeven moment de tijd aangebroken voor de uitreiking van het Rood Lintje. Wim Janssen kwijt zich van de taak uitgebreid te citeren uit het juryrapport.
 
Een lied van de GroenLinksBand volgt, waarin alle genomineerden bezongen worden op de wijs van "Jamaica Farewell". En dan is het toch echt zover. De jury heeft er een zware klus aan gehad te kiezen tussen organisaties die allemaal draaien op vrijwilligers, en die allemaal zulk goed werk doen.
 
Wordt het Stichting Boeken Steunen Mensen, die zoveel goed werk in ontwikkelingslanden (en ook dichter bij huis) steunt, door het organiseren van een boeken- en platenbeurs die inmiddels een begrip is in Venlo en omstreken?
 
Wordt het Buurtbemiddeling Venlo, mensen die zich belangeloos inzetten om problemen tussen buren bespreekbaar te maken, en ze liefst op te lossen, of anders ten minste te werken aan wederzijds begrip?
 
Of wordt het Stichting Groen Licht, die zich inzet om mensen beter mee te laten doen in de maatschappij, met name door het faciliteren van taallessen?
 
Het Rood Lintje gaat naar: Stichting Groen Licht. Initiatiefneemster Antoinette Bastiaans mag de oorkonde en het lintje in ontvangst nemen.
 
GroenLinks Venlo kijkt terug op een geslaagde activiteit. Lees hier het juryrapport.