DWARS keert mogelijk terug naar Limburg. Onderzocht wordt of de jongerenorganisatie van GroenLinks een afdeling in het zuiden kan beginnen. Hierover zal vrijdag 27 mei in Roermond een bijeenkomst plaatsvinden. Geïnteresseerde jongeren zullen samen de plannen bespreken.

 De voornaamste initiatiefnemers zijn Max Tollenaar (19) en Provinciaal Statenlid voor GroenLinks Gert-Jan Krabbendam. Jonge GroenLinksers kregen afgelopen weekend een uitnodiging om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. 

“Juist Limburg kan wel wat DWARS gebruiken,” aldus Tollenaar. “Door de vergrijzing dreigen jongeren te worden weggedrukt. Wij willen er voor knokken dat onze stem niet verloren gaat!” Daarnaast wil Tollenaar met DWARS een alternatief bieden voor het volgens hem “knetterrechtse geluid” in Limburg. “Wij willen een sociaal en duurzaam alternatief bieden voor de conservatieve kilte.” 

De bijeenkomst zal worden bijgewoond door enkele prominente gasten. Het Limburgse Eerste Kamerlid Tof Thissen zal een toespraak houden over het belang van jongeren in de politiek. Krabbendam zal zelf meer uitleg geven over DWARS als organisatie.

 DWARS kende al eerder een afdeling in Limburg. Tot 2009 was een afdeling gevestigd in Maastricht. Ook Krabbendam was toentertijd actief bij die afdeling. Door een gebrek aan nieuwe actieve leden hield de afdeling destijds op te bestaan. Tollenaar is niet bang dat de nieuwe afdeling hier ook geconfronteerd mee wordt. “Ten eerste wordt de nieuwe afdeling een heel stuk groter. Er zijn dus veel meer leden. Ten tweede is GroenLinks populairder dan ooit. Ik heb er geen twijfel over dat dit helemaal goed komt.”

 Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar limburg@dwars.org. “Lidmaatschap is niet verplicht. Iedereen met groene en sociale idealen is hartstikke welkom!”, aldus Tollenaar. 

Voor meer informatie:

http://dwars.org/

http://limburg.groenlinks.nl/

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=144841442250567