GroenLinks Venlo doet op 19 maart mee aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor diverse organisaties, die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen. GroenLinks Venlo gaat van 11.00u tot 16.00u klussen bij zorgboerderij ‘de Wielewaal’ aan de Leutherweg in Venlo.

GroenLinks Venlo ziet NL DOET als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de mensen die mee klussen zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen. Of vaker een dagje vrijwilligerswerk doen.

Met een tiental leden van de Venlose afdeling van GroenLinks gaan we aan de slag bij zorgboerderij en pluktuin ‘de Wielewaal’ om een buitenterras en prieel te verfraaien en klaar te maken voor het voorjaar zodat de cliënten van de zorgboerderij hier rustig kunnen geniet van de voorjaarszon.

 

Vlakbij natuurgebied de Groote Heide, op een steenworp afstand van de Duitse grens, ligt Zorgboerderij & Pluktuin de Wielewaal. Op dit voormalige tuinbouwbedrijf worden planten gekweekt voor de pluktuin, planten en bloemen verkocht en groenten gekweekt. Daarnaast worden er ook dieren gehouden zoals geiten, schapen en kippen. Naast dagverzorging voor senioren wordt er ook dagbesteding geboden aan mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Zin om mee te doen? Stuur een mail naar venlo@groenlinks.nl