Maaike van Strijp krijgt Groen Lintje opgespeld door Joop Karremans

Groene Lintje 2016 naar Maaike van Strijp

Een keer per jaar reikt GroenLinks Venlo een Groen Lintje uit, een beloning, aanmoediging en compliment voor bedrijven, organisaties en personen die zich inzetten voor een duurzame en groene samenleving. Het lintje gaat dit jaar naar Maaike van Strijp.

De uitreiking vindt dit jaar plaats in Beleefboerderij Wielewaal. In een rijk programma, met muziek van een heuse GroenLinksBand en lekkere hapjes, is op een gegeven moment de tijd aangebroken om wat te vertellen over de genomineerden. Huub van Eijk, raadslid voor GroenLinks, kwijt zich van de taak uitgebreid te citeren uit het juryrapport.

Een lied van de GroenLinksBand volgt, waarin, met een knipoog, alle genomineerden nog eens even met naam worden genoemd. En dan is het toch echt zover. De jury heeft er een zware klus aan gehad te kiezen tussen zulke verschillende mensen en één organisatie, die eigenlijk onvergelijkbaar zijn. Maar er is toch een keuze gemaakt.

Maaike van Strijp mag de oorkonde en het lintje in ontvangst nemen. Joop Karremans (winnaar Groene Lintje particulieren 2015) mag haar het lintje opspelden. En dan is het tijd voor felicitaties.

In Beleefboerderij Wielewaal (winnaar Groene Lintje bedrijven 2015) wordt daarna nog gezellig nageborreld.