Het antwoord stemde positief. Terwijl er het hele jaar gesteld werd dat de maximumsnelheid van 12 km nu eenmaal was afgesproken, heeft de wethouder nu gezegd dat naar aanleiding van de situatie bij de hulpvrager het toepassen van maatwerk ook betekent dat de mogelijkheid van een scootmobiel met 15 km als snelheid (weer) een feit is.

Meer goed nieuws: de gemeente gaat nu ook een actievere voorlichting inzetten, met bijvoorbeeld duidelijkere uitleg voor welke zaken een scootmobiel bedoeld is en welke mogelijkheden het hulpmiddel zal hebben.

Helma van der Leeuw is positief: "Een mooi voorbeeld van 'de aanhouder wint. We hoorden van veel gebruikers dat er onrust en onzekerheid was; mensen durfden niet op pad te gaan met hun scootmobiel, bang dat ze na een toch wat langere rit hun voordeur niet meer zouden kunnen bereiken, of omdat het samen op gaan met een fietser onveilig werd, want 12 km per uur is dan juist niet te doen."

We zullen actief blijven volgen hoe mensen voortaan worden geholpen, zodat ze hun onafhankelijkheid behouden en op een veilige en passende manier mobiel zijn.