Staatsbosbeheer en GroenLinks Venlo nodigen u uit voor een wandeling in het nieuwe natuurgebied Blerickse Heide/Koelbroek. Dit gebied wordt door Staatsbosbeheer, gemeente Venlo en Defensie ontwikkeld tot een groot natuurgebied, waar fijn gewandeld kan worden. Iedereen is van harte welkom.

Vertrek : 10.00uur (tot ongeveer 12 uur)
Plaats van vertrek : Geliskensdijkweg, net voor de voormalige stort/bij de voormalige woning van van Susteren. 

Venlo de Venlose Heide, Blerick de Blerickse Heide

De Blerickse Heide is het natuur-, bos en landbouwgebied ten westen van Blerick/de Boekend. Samen met de deelgebieden Kraijelheide, de Kockerse, de Blerickse Bergen en het Koelbroek vormt het een groot open gebied waar natuur en wandelaars steeds meer de ruimte krijgen. Het krijgt de betekenis van hét uitloopgebied van “Groot”-Blerick, net als de Groote Heide in Venlo. Om dit gebied meer onder de aandacht te brengen organiseren Staatsbosbeheer en GroenLinks Venlo deze wandeling.

De wandeling wordt geleid door de beheerder, Jan van de Ligt en de boswachter Andy Liebrand. Aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van de Blerickse Heide tot natuurgebied, aan herstel van het Koelbroek en de omlegging van de Everlosebeek. Zo mogelijk wordt het uitzichtspunt op de voormalige stort beklommen. Meer informatie en foto's, zie onderstaand pdf bestand.