Met ingang van 1 februari neemt Bert Frings het fractievoorzitterschap van de Venlose GroenLinks fractie over van de huidige voorzitter Wim Janssen, die deze functie de afgelopen 6 jaar heeft vervuld. Wim blijft de komende jaren wel lid van de fractie en zal zijn taken als raadslid volwaardig blijven uitvoeren. Door groei-ontwikkelingen en een drukkere agenda binnen het bedrijf waar Wim werkt kan hij op dit moment de extra taken van een fractievoorzitter niet combineren met zijn baan.

De Venlose GroenLinks-fractie beschikt over een jong en fris geluid, met twee van de vier raadsleden als twintiger. Het fractievoorzitterschap vraagt echter de nodige kennis en om die reden was de keuze voor Bert nu de meest logische, en bovenal unaniem.

Bert Frings heeft namelijk al een rijke politieke ervaring. Zo was hij onder andere twaalf jaar actief als wethouder in Nijmegen en Winterswijk. Bert is na al die jaren nog altijd zeer gedreven en wil zich vooral inzetten voor mensen die het moeilijk hebben: mensen die niet rondkomen, schulden hebben of moeten leven van een uitkering. Met zijn kunde in het Sociaal Domein en ervaring als politiek bestuurder, heeft de fractie alle vertrouwen in Bert.