UPDATE 30 maart 2022 19:50 uur: Zojuist zijn alle GroenLinks-raadsleden geïnstalleerd. Proficiat, Wim, Marij, Jade en Ali!

OORSPRONKELIJK BERICHT:

Helma van der Leeuw en Huub van Eijck van GroenLinks Venlo namen gisteravond afscheid van de gemeenteraad. Reden voor bloemen en een woordje van fractievoorzitter Wim Janssen. Hij bedankte de terugtredende collega's voor wat ze voor de fractie betekend hebben.

Bij Huub ging hij in op de vier periodes dat hij heeft meegedraaid en de brok aan ervaring die hij meebracht, en dat hij tot het laatst actief is geweest in de campagne, compleet met het verkiesbaar op de kandidatenlijst staan.

Bij Helma roemde hij haar enorme verbindingskracht. Binnen de partij en daarbuiten en haar inzet voor het inclusiviteitsdossier dat niet makkelijk was. En ook hoe zij volop mee campagne heeft gevoerd.
 
Voor beiden: "Op jullie konden wij altijd vertrouwen en dus krachtiger naar buiten opereren."

Voor Huub volgde nog een aparte ceremonie. Hij behoorde tot de drie vertrekkende raden die wegens hun raadslidmaatschap van minimaal 12 jaar in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding. Deze werd door burgemeester Antoin Scholten bij Huub opgespeld.

Op Omroep Venlo is meer informatie te vinden over dat Huub van Eijck (GroenLinks), Frans Aerts (D66) en Ton Heerschop (SP) bij hun afscheid van de Venlose gemeenteraad zijn onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Op bijgaande foto's zie je de afscheidnemende raadsleden, maar ook al twee gezichten van de nieuwe garde: Jade Joosten en Ali-Haydar Cakmak.

Koninklijke onderscheiding Huub van Eijck Afspelen op YouTube
Marij Pollux, Huub van Eijck, Wim Janssen en Helma van der Leeuw
Nieuwe en oude raadsleden maart 2022
Marij Pollux, Huub van Eijck, Ali Haydar Cakmak, Jade Joosten en Helma van der Leeuw

In twee foto's iedereen in beeld. Bovenste: Marij Pollux, Huub van Eijck, Wim Janssen, Helma van der Leeuw.

Die daaronder: Marij Pollux, Huub van Eijck, Ali-Haydar Cakmak, Jade Joosten, Helma van der Leeuw.

Fractie GroenLinks Venlo vanaf maart 2022: Marij Pollux, Ali Cakmak, Wim Janssen en Jade Joosten.

GroenLinks Venlo fractie 2022