Afgelopen vrijdag hadden we Duitse gasten in Venlo. GroenLinks Venlo ontmoette Die Grünen uit Düsseldorf. Centraal stond ons Venlose cradle-to-cradle stadskantoor.
 

Het Venlose stadskantoor trekt ook bij onze buren de aandacht. Een delegatie van onze collega's uit Düsseldorf, Bündnis 90/ Die Grünen was zeer positief en enthousiast na een rondleiding die zij 20 juli van de kundige medewerkers van C2C-Expolab kregen. Hun komst was een prima aanleiding voor een kennismaking. Dat werd dan ook een aangename en voor allen leerzame bijeenkomst met de fractie van GroenLinks Venlo en enkele actieve leden. 

De organisatie en werkwijze van de lokale politiek en overstijgende overheden in Duitsland verschilt behoorlijk van de Nederlandse. Er zijn de komende jaren zeker thema's en activiteiten waar uitwisseling en samenwerking voor de hand ligt.

Gezonde mobiliteit, stedelijke infrastructuur en duurzaam bouwen, maar ook vragen over het samenleven van diverse mensen in een stedelijke omgeving; we kunnen van elkaar leren!

De betrokkenheid en positieve inzet om onze wereld op "kleine schaal" duurzaam, groener en vriendelijker te maken delen we in ieder geval!