UPDATE: Vanwege de maatregelen rond het corona (covid-19) virus, hebben veel organisaties activiteiten moeten staken. Ook wij ontkomen er niet aan. In verband hiermee is onderstaand bezoek tot nader order uitgesteld.

OORSPRONKELIJK BERICHT: GroenLinks Venlo gaat op pad. Regelmatig bezoeken we organisaties in Venlo e.o. die actief zijn in onze gemeente. We willen weten wat er gebeurt en vragen mensen graag waarmee ze bezig zijn: "Wat gaat goed, wat niet en wat zou 'de gemeente' mét hen beter kunnen doen?"  Op vrijdag 27 maart van 15.30-17.00 uur gaat GroenLinks Venlo op bezoek bij Kinderboerderij Hagerhof, Hagerlei 1 in Venlo. Iedereen die zin heeft om mee te gaan, kan zich aanmelden via een e-mail naar venlo@groenlinks.nl.

Kinderboerderij Hagerhof is al heel lang bekend in Venlo als hét Centrum voor Natuur- en Milieueducatie regio Venlo. Jaarlijks worden er voor ruim 5000 schoolkinderen natuur- en milieueducatielessen verzorgd. De kinderen leren door middel van een bezoekje aan de kinderboerderij op een speelse manier van alles over de natuur, door het gewoon te doen, te ervaren en te beleven. Zij komen op een laagdrempelige manier in aanraking met alle Nederlandse boomsoorten en Nederlandse landbouwhuisdieren, die uiteraard volop geaaid, geknuffeld en gevoerd mogen worden. Door actief bezig te zijn met de dieren en de natuur wordt de verwondering bij kinderen gestimuleerd.

Ook stimuleert Kinderboerderij Hagerhof de bewustwording van duurzaamheid door het vergroten van de betrokkenheid bij de natuur. Zo kun je bij Hagerhof elke woensdag knutselen met afval en/of natuurlijke materialen. Zo krijgen diverse materialen weer een tweede leven.

Behalve deze functie is op het terrein ook gewerkt aan nieuwe diensten: het pannekoek-restaurant is een plek voor gezellige horeca, ontmoeting én sinds de overname door Rendiz is hier ook ruim aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo bieden ze er werkervaringsplekken, mogelijke dagbesteding en re-integratietrajecten. Ook kun je er terecht voor arrangementen voor een bedrijfsuitje, familiefeest of vergadering.

Met deze brede aanpak zal er beslist veel te vertellen zijn. Gaat het zoals ze het zich hebben voorgesteld? Zijn er successen en knelpunten te melden? We gaan het allemaal zien en horen.

Ons werkbezoek is op 27 maart, van 15.30 tot 17.00 uur. Wil je mee, meld je dan voor 20 maart aan bij: venlo@groenlinks.nl.